Rohkeutta ja unelmia vol 2

torikahvila

ROHKEUTTA JA UNELMIA

Miten voisin saavuttaa ne asiat elämässäni mistä haaveilen? Miten yhdistän perheeni, uran josta haaveilen ja hyvän rauhallisen elämän? Miten uskallan ryhtyä yrittäjäksi, vaihtaa alaa tai luottaa siihen, että intuitioni kertoo, mihin pitää mennä?

20 vuotta sitten kahvilayrittäjä Arla Joensuu oli 90-luvun lamasta kärsivä, yksinhuoltajan teini-ikäinen lapsi. Kotona vessapaperi oli aina loppu ja lankapuhelin ei toiminut sillä puhelinlaskuun ei ollut useinkaan varaa. Teini-ikäinen Arla aloitti työnteon nuorena ja muutti kotoa pois jo lukion ekana vuonna, sillä kotona ei köyhyyteen ja esimerkiksi alkoholisoituneen enon elämään juuri voinut vaikuttaa.

10 vuotta sitten Arla perusti 25-vuotiaana torikahvilan vähän vahingossa opiskellessaan toimittajaksi. Sitten kului 10 vuotta pikavauhtia.

Vuonna 2017 Arla on 35- vuotias, pyörittää yli miljoonan liikevaihtoa yhtiökumppaninsa Timon kanssa ja on onnellinen 3- vuotiaan uhmaikäisen äiti. Miten tähän on tultu? Mikä mahdollisti ryysyistä rikkauksiin - yrittäjätarinan joka on totta?

Jokaisella meistä on oikeus omaan tarinaan, kirjoittaa Jani Toivola palkitussa Musta tulee isona valkoinen - esikoiskirjassaan joka julkaistiin vuonna 2016.
- Miten oppia luottamaan tuohon ainutlaatuiseen elämäntarinaan ilman pelkoa ja häpeää? Miten rohkaistua näkemään uusia mahdollisuuksia ja avaamaan uusia ovia? Miten osallistua elämään omana kokonaisena itsenään?, 6 vuotta politiikassa ollut Toivola pohtii vuonna 2017.

Näistä lähtökohdista syntyi yhteistyö, jonka ensimmäinen kokeilu, Rohkeutta ja unelmia - hyvän olon kurssi järjestetään lokakuun alussa Porvoon vanhassa kaupungissa Arlan ja Timon yrityksen Köketin majatalossa.
- Mukaan mahtuu vain 20 osallistujaa, sillä haluamme pitää kurssin sisällön mahdollisimman intiiminä, kertoo Jani.

Miten kaikki sai alkunsa?
Köketin toinen omistaja Timo Kuusisto tunsi Janin ja Jani oli seurannut kiinnostuneena Köketin kasvutarinaa muutaman vuoden ajan.
- Jani soitti eräänä päivänä ja halusi kertoa uudesta aluevaltauksestaan, Timo kertoo Porvoon talon pihalla siitä miten yhteistyö sai alkunsa.

- Istuimme kolmistaan alas ja juttelimme omista unelmista ja tavoitteista ja sitten vain ryhdyimme toimeen. Päätettiin yhdistää samanhenkisten ihmisten ideat ja osaamisalueet ja kokeilla yhteistyötä, Timo kertoo ja painuu takaisin pihalle. Talolle on rakennettu juuri uudet terassit ja remontti pitää viimeistellä ennen Rohkeutta ja unelmia -retriittiä.

Kansanedustaja Jani Toivolan uusi aluevaltaus on trendikäs elämäntapavalmennus vaikka hän onkin kehitellyt ideaansa jo vuosia.
- Olen pitkään kiertänyt kouluilla puhumassa erilaisuudesta ja halusin tuoda rohkeuden ja unelmoinnin tematiikka myös aikuisten saataville, Jani kertoo projektin synnystä. Puhujana, näyttelijänä ja nykyisin kirjailijanakin tunnettu Jani Toivola opettaa hyvää elämää ja kannustaa toteuttamaan unelmia kehittelemässään uudessa konseptissa.

- Oman elämäni merkittävimmät käänteet ovat syntyneet hetkistä, joissa olen uskaltanut näyttää itsestäni ne puolet, joita olen eniten pelännyt. Puolet joiden vuoksi olen ajatellut etten voi, en saa, en uskalla, en osaa, kertoo Toivola syistä lähteä uudelle uralle.

Lisää puhetta yrittäjyydestä, kohtaamisista ja unelmista on luvassa viikon kuluttua 6 - 8. lokakuuta Porvoon vanhassa kaupungissa tämän kolmikon kanssa.

Haluatko postituslistallemme?